“Det allra bästa är när man kan lösa en knivig situation på ett bra sätt, till exempel ett assistansfall för en medlem i Sjöassistans som råkat ut för något.”

 

Hej Monica! Vad gör du på jobbet?
– Jag är radiooperatör på NMSS trafikcentral där vi ansvarar för tjänsterna Sjöassistans och Stockholmradio samt varumärket Seapilot. På trafikcentralen svarar vi på alla inkommande VHF-anrop och telefonsamtal. Oftast handlar det om anrop från fritidsbåtar, det vill säga våra medlemmar i Sjöassistans och abonnenter hos Stockholmradio. Det kan vara allt från en Sjöassistansmedlem som gått på grund och behöver hjälp, till en Stockholmradioabonnent som vill ha det senaste kustvädret uppläst. Som radiooperatör är det viktigt att vara stresstålig, kunna ge bra service och ha simultanförmåga att hantera flera pågående fall samtidigt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att få vara problemlösare och kunna hjälpa människor. Det allra bästa är när man kan lösa en knivig situation på ett bra sätt, till exempel ett assistansfall för en medlem i Sjöassistans som råkat ut för något. Dessutom är vi ett kul och sammansvetsat gäng som jobbar här. Vi brinner för båtliv och har roligt på jobbet. Ytterligare en sak som jag uppskattar är att mina kollegor är så kunniga. Alla radiooperatörer har hög nautisk kompetens och det innebär att det finns både gedigen erfarenhet och kunskap inom bolaget.

Ni har öppet dygnet runt och året runt. Hur är det att jobba obekväma arbetstider?
– Det fungerar bra. Jag jobbar väldigt intensivt många dagar i rad, men är sedan ledig. Extra intensivt är det förstås under båtsäsong, då är det fullt ös här på trafikledningscentralen. En fördel med att jobba skift är att man under säsong kan spendera alla lediga dagar i båten.

Tillbaka »