Den 28 juni är det äntligen dags för årets upplaga av ÅF Offshore Race. Som officiell leverantör till en av världens största och mest klassiska havskappseglingar finns Stockholmradio självklart på plats.

Stockholmradio bidrar som officiell leverantör med kommunikation via VHF när ÅF Offshore Race går av stapeln den 28 juni-4 juli. Precis som de senaste 20 åren så ansvarar Stockholmradio för delar av kappseglingens positionsrapportering.

– Vi är stolta att medverka som officiell leverantör till en så stor och uppskattad kappsegling, säger Jens Johansson, vd för Stockholmradio.

I år marknadsförs dessutom Seapilot i ett eget event-tält centralt på Blasieholmskajen, mitt emot Slottet. Där har du alla möjligheter att testa Seapilot, ställa frågor om appen, sjökort, AIS mm till personal från Stockholmradio och True Heading. Där kan du också delta i en tävling med fina priser.

Eventområdet för ÅF Offshore Race i centrala Stockholm är öppet för allmänheten från och med torsdagen den 28 juni med en mängd aktiviteter för såväl besökare som seglare. Starten för kappseglingen sker närheten av Kastellholmen i Stockholm lördag 30 juni och söndag 1 juli via Sandhamn och sedan runt Gotland. Målgång och prisutdelning sker i Sandhamn onsdag 4 juli.

Klasserna är ORC Int. och SRS. De små båtarna kommer att starta på lördagen och de större på söndagen. SM i ORC Int. delas upp i två delar: bankappseglingarna på Sandhamn Open, 9 – 10 juni, och havskappseglingen på ÅF Offshore Race.

Nu kan du följa deltagarna direkt i navigeringsappen Seapilot. Eftersom alla tävlingsbåtar har AIS ombord så ser du också alla AIS-mål i realtid. Passa på att skaffa Seapilot for iPhone för mindre än halva priset! Bara 99 kronor (ordinarie pris 239 kronor), gäller till och med 4 juli 2012. Sjökort Sverige köper du som in-app-purchase för 105 kronor. Erbjudandet gäller under ÅF Offshore Race till och med 4 juli 2012.

Tillbaka »