Skip to main content
VarukorgClose Cart

Öva med VHF-simulator

Hur var det nu….

Det brukar vara likadant varje år när båten ska i sjön – det där med handhavandet av VHF-radion känns lite kantigt och osäkert.

Moderna VHF-apparater har ju ofta många funktioner och ofta olika menyer som du behöver känna till för att utnyttja den optimalt. Just DET kan vi inte hjälpa dig med men att använda den säkert och känna till hur du gör förbindelseprov och nödanrop, DET kan vi hjälpa dig med!

VHF-simulator

Vi har tagit fram en VHF-simulator där du kan öva så mycket du vill. Det finns många olika övningar som du kan välja och du kan göra varje övning så många gånger du vill. Det är helt gratis att använda simulatorn

I simulatorn väljer du en uppgift och sedan ska du göra ett anrop enligt anvisningarna och lösa uppgiften. En del övningar är lite lättare, t.ex ett enkelt förbindelseprov medan andra är lite svårare.

Om du redan har ett certifikat för att använda din VHF-radio ombord så kan du ändå öva upp rutinen inför båtsäsongen.

Om du ännu inte skaffat ditt SRC, Short Range Certificate, så kan du göra alla övningarna och sedan finns det också ett antal provuppgifter i slutet.

Simulatorn hittar du här (klicka)

Om du vill läsa på lite teori också så finns vår SRC-kurs där du studerar själv på distans i egen takt. Läs mer om den här (klicka)