Skip to main content
VarukorgClose Cart

Våra kustväderprognoser är uppskattade, det har vi hört från er lyssnare. Men att hämta in prognoserna och sammanställa dem för de olika kuststräckorna och sedan läsa dem i sändning var en tidsödande process. Eftersom vi sänder kustvädret under sommaren när trycket på kustradion stundtals kan vara stort ville vi prioritera att svara på anrop. Av resursskäl var vi då tvungna att begränsa utsändningarna, både till antal och till sändningsdagar.

Flera abonnenter har hört av sig med önskemål om att sända större del av sommaren och helst flera gånger per dygn. Våra kloka tekniker lade pannan i djupa veck och tog fram en ny metod för att sammanställa och sända rapporterna som går betydligt snabbare och kräver mindre resurser. Nu är det till slut dags att provköra den nya tekniken för att se att den håller måttet.

Tidigare har vi sänt kustvädret mellan den 15/6 till den 15/8 men nu rullar vi igång provsändningarna redan måndagen den 13 maj!

Lyssna på våra provsändningar och vill du berätta vad du tycker kan du skicka ett mail till feedback@stockholmradio.se !